Archiv měsíce: Červenec 2024

DIP – DLOUHODOBÝ INVESTIČNÍ PRODUKT: VYPLATÍ SE ?

Dlouhodobý investiční produkt neboli DIP – opravdu se vyplatí? A pokud ano, za jakých podmínek se vyplatí nejvíc? Pokud vás DIP zaujal, ale nejste si jistí, jestli je pro vás to pravé ořechové a úplně se nevyznáte v podmínkách, které se s ním pojí, tak v následujících minutách už budete mít jasno.

DOT-COM BUBLINA: LEKCE Z AKCIOVÉ HISTORIE

Internetová horečka alias Dot-Com Bubble - víte, co ji spustilo a čím byla speciální? Na historické tragédie se velmi rádo zapomíná a nejinak je tomu i ve světě financí. Při zkoumání jejich příčin a následků je ale možné získat cenné informace, které přijdou vhod při budoucích investičních rozhodnutích. Pojďme si dát proto takovou malou lekci historie.

NÁVYKY, KTERÉ BRZDÍ VAŠI FINANČNÍ SVOBODU

Jaké návyky brzdí dosažení finanční svobody? A nemáte je náhodou taky? Finanční svoboda je aktuálně velké téma, spousta lidí o ní sní, ale často dělají kroky, které je od ní spíše vzdalují. Pojďme se zaměřit na 6 návyků, které lidi spíše stahují do chudoby, ale hlavně také na tipy, jak naopak svoji finanční situaci zlepšit. Pokud je tohle právě vaše téma, čtěte dál.

JE LEPŠÍ AKTIVNÍ NEBO PASIVNÍ INVESTOVÁNÍ ?

Je lepší investovat aktivně nebo pasivně? Pokud jste právě na vážkách, tak vám možná přijde vhod následující článek, kde si oba tyto investiční styly důkladně porovnáme. Podíváme se jak na jejich výhody, tak i na body, které jsou předmětem jejich kritiky. Takže pokud chcete mít jasno, čtěte dál.